Onze begeleiders

Peter Linnartz

In de portretgroep wordt iedere cursist naar eigen kunnen en mogelijkheden geholpen in het neerzetten van een goed portret. Materiaalkeuze is vrij. Meestal te beginnen met houtskool of potlood, dat kan later plaatsmaken voor inkt, krijt, aquarel, acryl of olieverf. De docent loopt steeds langs en biedt hulp of maakt een opmerking waardoor je steeds verder kunt. Doordat er elke keer een ander model zit is er steeds weer een nieuwe uitdaging. Omdat er geconcentreerd gewerkt wordt is het vaak muisstil: vanuit die stilte is dan weer concentratie mogelijk.


Alexia Pnevmatikos

Onze schildersgroep is geschikt voor elk niveau cursist, van beginnend tot ervaren.
Er wordt gewerkt aan de hand van gegeven opdrachten of aan eigen werk.
De ene week kun je tijdens de lessen werken aan iets waar je thuis mee bezig bent, de andere week werk je weer aan een gezamenlijke opdracht.
Je leert hier vooral ook van elkaar. Juist omdat de cursisten in deze groep zo divers zijn qua ervaring en/of niveau.
Tijdens de lessen wordt er aandacht besteedt aan allerlei technieken, de toepassing daarvan en verschillende materialen.
Alexia begeleidt iedere cursist apart naar gelang de behoefte. De een heeft een vraag over kleur of materiaal, de ander over compositie.
Na iedere les nemen we even de tijd om naar elkaars werk te kijken.
Het belangrijkste doel van de lessen in deze groep is om je verder te helpen inspireren, ontwikkelen en creeëren van eigen beeld/kunst.


Saskia van Oversteeg

Bij Saskia wordt gewerkt aan de hand van een opdracht of aan eigen werk. De beginners werken aanvankelijk met potlood om de basis te leren. Daarna kan men in overleg met Saskia meedoen met de rest van de groep of werken aan eigen werk. De opdrachten voor de gevorderden zijn heel divers en worden uitgewerkt in verschillende materialen en technieken. Bij specifieke wensen, bijvoorbeeld om een zelf gekozen techniek te leren of uit te diepen, kan daar uiteraard om gevraagd worden. Saskia is er om te begeleiden en te helpen zoeken naar ieders mogelijkheden en talenten, om uiteindelijk te komen tot een eigen stijl of deze verder te ontwikkelen.

Blog op WordPress.com.